Move To Be

Beweegcoach Mart ten Berge

Move To Be

Move To Be is de naam van dit bedrijf, tevens ook de initialen van mijn naam, Mart ten Berge. Dit is een bewuste keus, omdat ik denk dat iets goed werkt als je dicht bij jezelf blijft. Move To Be beweegt mensen naar het zijn van een persoon die in zijn eigen kracht staat. Of dit nou puur beweging, psychisch of een combinatie van die twee is, dat maakt niet uit.

Ben je niet goed in bewegen? Of ben je minder goed geworden in bewegen (door een blessure of lichamelijke verandering)? Dan kan dat heel frustrerend zijn. Het kan je plezier in bewegen ontnemen, waardoor de drempel om weer in beweging te komen steeds groter wordt. Move To Be helpt kinderen vanaf ca. 8 jaar, volwassenen en ouderen om (weer) plezier te krijgen in bewegen. Dit gebeurt enerzijds door het bewegen zelf en anderzijds door de bewustwording van de effecten.

Zit je niet lekker in je vel? Kan je geen motivatie vinden om te bewegen? Zijn er spanningen die je moeilijk vindt te reduceren?
Door bewust bezig te gaan met je welzijn of reductie van spanningen, leer je om weer in je eigen kracht te staan. Move To Be kan je handvatten geven om dit voor elkaar te krijgen.
Mentaal is het soms lastig om jezelf in beweging te krijgen. Dat hoeft niet te maken te hebben met veranderingen van het lichaam of omdat je niet goed bent in bewegen. Het kan zijn dat de zin in bewegen afneemt vanwege stress, spanningen of overprikkeling. Dit betekent dat er psychisch een verandering moet plaatsvinden om de stap om te bewegen wel weer met plezier te kunnen zetten. Move To Be streeft naar het bereiken van deze stap.

Het is wetenschappelijk bewezen dat je door bewegen jezelf prettiger voelt. In het lichaam komen stofjes (o.a. dopamine) vrij die ervoor zorgen dat we ons zo voelen. Daarnaast is bewegen een goede training voor de hersenen. Door beweging sturen de hersenen prikkels naar de spieren. Een positief gevolg daarvan is dat onze hersenen continu nieuwe verbindingen en zelfs nieuwe cellen maken. Daardoor draagt beweging bij aan de breinontwikkeling, geheugenverbetering en de concentratieverhoging.

Met Move To Be creëer ik handvatten om door middel van beweging jezelf gelukkiger te maken.

© 2024 Move To Be

Thema door Anders Norén