Move To Be

Beweegcoach Mart ten Berge

Over mij

Ik ben Mart ten Berge (’91), gymdocent, topsporter en eigenaar van twee bedrijven. Het bedrijf ‘Move To Be’ en het bedrijf ‘Team Ten Berge’, die laatste run ik met mijn broer en zusje.

Gymdocent en Move To Be
Ik geef les als gymdocent op het Dr. Nassau College Quintus te Assen. Al sinds 2012 ben ik werkzaam als gymdocent op verschillende scholen. In de jaren dat ik werkzaam ben als gymdocent merk ik steeds vaker dat er kinderen zijn die zich niet lekker op het gemak voelen. Oorzaken van grote klassen, social media en puberteit spelen hier natuurlijk een rol in. Begeleiding op dit vlak is er weinig of niet. Daarnaast zijn er steeds meer kinderen die niet goed kunnen bewegen. Ze komen nu eenmaal minder in beweging en dit zie je terug in het onderwijs. De één loopt meer achter dan de ander. Zelf ben ik enorm fanatiek als sporter, als docent ben ik eerder een pedagoog die het fanatieke sporten stimuleert, maar de nadruk legt op het ontwikkelen van jezelf op zowel sociaal- als motorisch-vlak.

Om mij heen zijn er veel leeftijdsgenoten of oudere mensen die vastlopen. Ze vergeten vaak even stil te staan en te kijken naar zichzelf. Door het drukke bestaan vergeten ze even de aandacht naar zichzelf te richten en trots te zijn op wat ze gedaan hebben of gaan doen.

Ik merk dat er steeds meer behoefte is aan het aandacht geven aan jezelf om weer in je eigen kracht te komen staan. Dit is de reden dat ik mijn bedrijf ‘Move To Be’ ben begonnen.

Topsporter en Team Ten Berge
Als klein kind was ik altijd al een fanatiek sporter. Op mijn 17e ging ik mij specialiseren in speerwerpen. Sindsdien probeer ik de hoogste doelen te bereiken. Dit heeft al geresulteerd tot vele mooie prestaties met als pronkstuk, Nederlands Kampioen 2016. Mijn persoonlijk record is 78,46m. Mijn broer en zusje doen dezelfde discipline. Mijn broer is inmiddels gestopt met de topsport, maar mijn zusjes is nog steeds hard aan het trainen om haar doelen te bereiken. We zijn het bedrijf ‘Team Ten Berge’ begonnen om de financiële zaken van topsport beter te kunnen regelen. Ik ben al meerdere keren uitgekomen voor het Nederlands Team en mijn droom is om uiteindelijk op de Olympische Spelen te staan.

© 2024 Move To Be

Thema door Anders Norén